Amai! Wat was het deze week een drukke Sinterklaasweek!

Maandag: Oranje Piet bracht een roze caravan op onze speelplaats. Hij sliep en sliep en … We deden dan maar alleen ochtendgymnastiek. Later op de dag hebben we onze schoen gezet en een verlanglijstje voor de klas erin gestopt.

Dinsdag: Oranje Piet is niet goed bezig 😦 Hij dronk keiveel cola! Al een geluk dat wij wel een gezond drankje kennen: water. Tussendoor oefenden we nog eens goed onze pietendans.

Woensdag: Wat? Woensdag taartendag? Neen hoor, woensdag is fruitdag! Oranje Piet zat hier alweer voor iets tussen… Hij zal het hopelijk toch ooit leren hé? We besloten dat Oranje Piet soep moest maken om het goed te maken. Dean van onze klas werd verkozen om mee te gaan naar de markt.
Ook strooipiet had veel werk gehad. Onze klas lag vol picknicken. Dank u wel strooipiet! Wat een leuke verrassing!

Donderdag: Oranje Piet trok met enkele kinderen naar de markt om de ingrediënten van de soep te halen. Dean vertelde ons nadien dat het zeer moeilijk was om piet van de snoepjes te laten blijven. Ai ai ai!
De directeur kwam op donderdag ook een verhaal vertellen over pakjesavond. Wat een mooi verhaal!
Bovendien maakten we ook nog een pietenmuts.

Vrijdag: De enige echte dag! Sinterklaas en al z’n pieten waren bij ons op school. We vonden het allemaal best wat spannend. ’s Middags mochten we dan als eerste voor de volledige school ons dansje tonen. (Flink gedaan hoor allemaal!)

En nu … rust! Geniet nog maar wat na van onze sintweek ;-)!

Advertenties